onze aktiviteiten
Zevenbergen Hartveilig
Wat we doen
© Zevenbergen Hartveilig 2016

Beschikbaar stellen Aed’s

In Zevenbergen vind u veel aed’s. Er zijn echter maar drie Aed’s 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar. Dit aantal moet naar minimaal 10 aed lokaties verspreid over Zevenbergen. Door de Aed’s beschikbaar te melden bij  Hartslag NU De vrijwilligers hebben dan dag en nacht een Aed onder bereik. Hoe door de Aed’s buiten in beveiligde kasten te hangen met cijferslot.  De code hiervan wordt door 112 aan de vrijwilligers met reanimatie diploma per sms doorgestuurd bij een plotselinge hartstilstand.  

Verzorgen van Reanimatie en Aed trainingen en herhalingen voor de vrijwilligers.

Momenteel zijn 46 personen aangemeld als reanimatie vrijwilliger. Dit aantal willen we verhogen door het verstrekken van cursussen en herhalingen. Denk aan de ehbo opleiding, reanimatie opleiding en cursussen levensreddende handelingen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ehbo Vereniging Aqua ‘53 Zevenbergen.

Fondswerving.

Voor het beschikbaar stellen van aed-kasten, het vervangen van plakkers e.d is  geld nodig. Dit geld willen we via sponsoring bij elkaar krijgen. Aanmelding vrijwilligers en aed’s in database Hartslag Nu. Om snel iemand op te kunnen roepen beschikt 112 over een database van vrilligers in de buurt van een slachtoffer. Het is van groot belang dat vrijwilligers zich opgeven en dat Aed’s worden aangemeld.  ZevenbergenHartveilig geeft daarbij de nodige ondersteuning.